Rumble Roller Fitness

Rumble Roller Fitness kan zowel bij korte- als bij langdurige klachten worden ingezet.

Stap 1: triggerpoints behandelen

Bij een behandeling van Pijn Poli Nederland worden allereerst je triggerpoints, ofwel ‘spierknopen’ losgemaakt. Door intensieve massage, gericht op één of meerdere triggerpoints, worden deze spierknopen gedeactiveerd. Spieren en spieraanhechtingen rondom de punten kunnen hierdoor weer ontspannen, waardoor de doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de spieren en ledematen verbeterd wordt. Jij en je spieren ontspannen en je klachten verdwijnen, meestal al na enkele minuten. 

Stap 2: coaching

Na de triggerpointbehandeling krijg je coaching. Dit houdt in dat je uitleg krijgt over hoe je zelf, bijvoorbeeld thuis, je spierknopen kunt losmaken en voorkomen. Eén methode hiervoor is Rumble Roller Fitness. Bij deze lichte, ontspannende vorm van fitness gebruik je de zogeheten Rumble Roller. De Rumble Roller is een stevige kunststof buis, bekleed met knobbels. Bij een behandeling leer je de Rumble Roller gebruiken voor diverse oefeningen, met verschillende technieken, gericht op jouw triggerpoints en zwakke plekken.

Stap 3: Rumble Roller Fitness

De Rumble Roller werkt uitstekend bij klachten van letsel, herhalende bewegingen, een verkeerde houding of weinig actief bewegen. RSI-klachten, lage rugpijn en stijfheid in de schouders en nek zijn veelvoorkomende klachten die je met Rumble Roller Fitness goed kunt aanpakken. De roller duwt als het ware op de triggerpoints, waardoor de bloedsomloop in het spierweefsel wordt verbeterd en de triggerpoints losraken. De Rumble Roller verlicht direct klachten aan het lichaam. 

Het resultaat 

Uiteindelijk profiteer je van soepele spieren en bescherm je, met regelmatige Rumble Roller Fitness, je spieren tegen nieuwe triggerpoints. Het resultaat: je kunt weer normaal bewegen en hebt geen last meer van klachten die je werk en privéleven kunnen belemmeren. 

Rumble Roller Fitness voor behandeling, preventie en ontspanning

Rumble Roller Fitness kan worden toegepast als onderdeel van je behandeling, maar je kunt het ook zelf preventief toepassen om nieuwe klachten te voorkomen. Na sportieve inspanning kan de Rumble Roller ook gebruikt worden om spieren te helpen ontspannen.

De Rumble Roller is verkrijgbaar in onze webshop. Wil je een Rumble Roller Fitness behandeling? Neem dan contact met ons op of plan zelf online je eerste consult met behandeling in. Je eerste consult is gratis!