Triggerpointbehandeling

Klachten aan de rug, nek, armen en schouders zijn voor 75% het gevolg van triggerpoints. Deze ‘knopen’ bevinden zich in de weefsels van de spieren en veroorzaken continu kleine spiercontracties. Door de spiercontracties spannen spieren en spieraanhechtingen zich voortdurend aan, waardoor lichamelijke klachten kunnen optreden. De spierspanningen zorgen er namelijk voor dat de bloedsomloop en celstofwisseling minder goed functioneren. Spieren en de gebieden hieromheen, krijgen door de triggerpoints en spanningen minder zuurstof en voedingsstoffen toegevoerd en afvalstoffen hopen zich op. Het gevolg hiervan is dat gewrichten en andere lichaamsdelen in de buurt, zoals armen en benen, klachten gaan vertonen. 

Klachten voor behandeling

Heb je veel last van pijnklachten in je rug, armen, nek, hoofd, kaak en/of schouders? Dan kan zelfs één enkele triggerpointbehandeling deze klachten al verminderen. Ook bijkomende klachten hiervan, zoals duizeligheid, misselijkheid en chronische vermoeidheid en lusteloosheid, kunnen door triggerpointbehandeling verminderd worden. 

Triggerpoints wegnemen

Met een triggerpointbehandeling worden de triggerpoints aangepakt. Met drukkende, masserende bewegingen worden de ‘knopen’ losgemaakt, waardoor ze uiteindelijk verdwijnen. Bij een behandeling voel je pijnklachten vaak al na enkele minuten aanzienlijk verminderen. De triggerpointbehandeling laat jou en je lichaam ontspannen, en spieren en spieraanhechtingen krijgen meer zuurstof. Jij voelt minder pijn. 

Een triggerpointbehandeling:

 • Zorgt voor ontspanning
 • Lost knelpunten in de spieren structureel op
 • Neemt zowel directe klachten als afgeleide klachten weg
 • Kan ook als ‘onderhoud’ worden ingezet als je klachten wilt voorkomen
 • Stimuleert de doorbloeding in weefsels en helpt het lichaam afvalstoffen af te voeren
 • Verbetert de spierfunctie en de spierstofwisseling 

Bij onze behandelingen lig je op een verwarmde massagebank en maken wij gebruik van warmte olie. De triggerpoints worden ongeveer 30 minuten intensief behandeld. Een totaal consult/behandeling duurt ongeveer 60 minuten

Kom GRATIS naar het strategiegesprek om:

 • Stress te tackelen
 • Je niet meer te laten beperken door belemmeringen of klachten
 • Je beter te kunnen focussen
 • Lekker in je vel te zitten
 • Een betere relatie met jezelf te krijgen

Wij geven tevens behandelingen in het weekend en in de avonduren. Behandelingen in de weekenden gebeuren in overleg met de therapeut. Onze behandelingen zijn uitgebreid en duren minimaal  één uur.

Heb je vragen of wil je gratis bij ons op intake komen en ervaren hoe een behandeling bij onze particuliere praktijk in zijn werk gaat? Wacht niet langer met je spier burn-out of andere beperkingen, maar neem direct contact op en verlicht je klachten!

Plan eenvoudig zelf je gratis strategie gesprek met behandeling in.

Meer weten over triggerpoints en klachten hiervan? Vraag gratis het E-book ‘6 Eenvoudige Stappen om Pijnklachten Direct Te Verminderen’ aan.