De Onbekende Oorzaak… Casus

Dit  Betreft een casus uit de Praktijk:

Wegens privacy redenen heb ik haar persoonsgegevens veranderd.

Marijke 52 jaar oud uit heeft sinds drie maanden geleden een aanrijding gehad. Hierdoor had zij voortdurend last van pijn, hoofdpijn en stijfheid aan de linkerkant van haar nek. Ze kon bijna niet meer naar rechts kijken. Eerst is ze naar de huisarts gegaan die haar vertelde dat ze een whiplash had. En adviseerde haar om naar de fysiotherapeut te gaan.

 

Dit heeft ze ook gedaan omdat haar ziekenkostenverzekering die kosten dekten. Maar het rekken en strekken maakten de pijn alleen maar erger. Alleen de behandeling was beter, maar de pijn kwam heel snel weer terug.

 

Bij mij in de praktijk is haar schouderbladheffer behandeld en tot haar grote opluchting en verbazing nam de pijn heel snel af. Ze leerde zichzelf te behandelen en kreeg daar adviezen van mij om verdere overbelasting te voorkomen. Binnen een week was de pijn verdwenen en na drie weken had zij de volledige bewegelijkheid van haar nek weer terug.

 

Als triggerpoints een spier verzwakken of zelfs onbruikbaar maken, doet de spier zijn werk niet meer graag. De spier wil dan niet meer samentrekken of uitrekken waardoor bewegen moeilijk wordt.

 

Je schouders hebben enorm veel te verduren bij te veel sporten, emotionele stress, maar ook armleuningen die niet goed staan afgesteld. Is de schouderbladheffer een van de vele spieren die bij een auto ongeluk, valpartij of een ander trauma wordt opgerekt. Deze triggerpoints kunnen jarenlang onopgemerkt blijven zitten en zo de onbekende oorzaak zijn van chronische pijn.

Heb jij ook maken met een pijn die steeds weer terugkomt?
Of klinkt deze casus je bekend in de oren?
Wat heb jij er allemaal al aan gedaan?
Ik vind het leuk om van je te horen dus laat een bericht achter in het commentaarveld hieronder.

PS. DEEL DIT ARTIKEL alsjeblieft met jouw netwerk door op de FacebookLinkedIn,Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

https://www.facebook.com/PijnPoliNederland

Leave A Response

* Denotes Required Field