Hier word ik blij van… fysische vasculaire therapie ;)

Fysische vasculaire therapie

Maar wat is dat en wat heb ik daaraan denk je misschien bij jezelf.

Als je me een beetje kent dan weet je dat toen ik pijn poli Nederland oprichtte je een belofte heb gedaan.

Ik heb namelijk beloofd dat ik altijd opzoek zal gaan naar de beste oplossing voor het bestrijden van pijn en het liefst op een natuurlijke manier.

Er is een selecte groep mensen waarbij triggerpoints niet of nauwelijks gedeactiveerd kunnen worden en als ze gedeactiveerd zijn dan komen ze binnen no-time terug.

De moed zakt je dan daadwerkelijk in de schoenen als er geen oplossing blijkt te zijn voor jouw klachten. En dat niet alleen bij jou maar ook bij mij.

Maar via een zakenrelatie ben ik in contact gekomen met een Duitse Firma die beweerd dat fysische vasculaire therapie met succes kan worden ingezet bij rugpijn en spanningen, omdat dit de microcirculatie verbetert en stimuleert de doorbloeding van zelfs de kleinste bloedvaten. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. En alles is wetenschappelijk bewezen en er zijn al heel veel pub med artikelen gepubliceerd.

Als je hier niet blij van word…… Laughing

 

Waarschijnlijk zegt fysische vaattherapie je (nog) helemaal niks.

Ik wil je hieronder in het kort even uitleggen wat fysische vaattherapie is en wat het doet met betrekking tot triggerpoints en rugpijn.

Fysische Vasculaire Therapie  is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelfgenezend en herstellend vermogen van uw lichaam. De bloedsomloop voorziet het lichaam namelijk van voedingsstoffen en zuurstof. 75% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie). Daar voorzien bloedcellen weefsel en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af. De lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan- en afvoerproces. Het hart zorgt ervoor dat de bloedcellen door de bloedsomloop bewegen. Maar de bloedlichaampjes moeten een gebied van meer dan 120.000 kilometer voorzien van voedingsstoffen en bovendien schoonhouden. Het hart kan dit niet alleen en heeft hulp nodig: de kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door zelf een pompbeweging te maken (vasomotie) en ondersteunen zodoende de functie van het hart.

Door veel stress, te weinig slaap, een eenzijdig dieet, ongezonde leefgewoontes, ziekten, triggerpoints en het natuurlijke verouderingsproces worden de pompende bewegingen van de fijne bloedvaten steeds langzamer. Dit scenario geldt voor de meeste mensen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer weefsel en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit met pijn, stemmingswisselingen en ziekten tot gevolg.

De fysische vasculaire therapie waarover wij beschikken kan dit proces binnen de natuurlijke grenzen tegengaan. Met behulp van elektromagnetische pulsen wordt de pompende beweging van de fijne bloedvaten gestimuleerd en wordt de bloedstroom in het betreffende gebied weer op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen en zijn in staat hun taken uit te voeren. Bijvoorbeeld bij het bestrijden van rugpijn.

Onze fysische vaattherapie is door middel van een wetenschappelijk onderzoek aangetoond proces in staat om de precapillaire arteriolen (Arteriolen zijn kleine slagaders met glad spierweefsel in de wand, die de diameter ervan kunnen beïnvloeden. Op deze manier zorgen ze voor het vernauwen of verwijden van het lumen(vaatholte) van deze bloedvaten (vasoconstrictie en vasodilatatie) en regelen zo de doorbloeding van de weefsels waarnaar ze bloed voeren. Ook vervullen ze een belangrijke rol in de regulatie van de bloeddruk. Arteriolen worden ook wel weerstandsvaten genoemd.) en de venule (Een venule is een klein bloedvat in de microcirculatie dat ervoor zorgt dat zuurstofarm bloed van de haarvaten zich kan verzamelen richting de aderen. Venulen zijn 80 tot 100 μm in doorsnede en vormen zich op de plaats waar haarvaten samenkomen. De venulen zelf vormen op hun beurt de aderen.) beter en sneller bewegen en de vasomotie weer op gang komt.

Bron: bemergroup nederland
Door een betere microcirculatie in de haarvaten kunnen voorgeschreven medicijnen tegen rugpijn de plek weer bereiken waar ze geacht worden hun werk te doen. Maar dat is niet het enige voordeel. Een betere bloedsomloop in de haarvaten zorgt er daarnaast voor, dat de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen beter verloopt en dat afvalstoffen vervolgens op de juiste wijze afgevoerd worden. Waardoor ook triggerpoints sneller deactiveren en gedeactiveerd blijven.

 

PS. DEEL DIT ARTIKEL alsjeblieft met jouw netwerk door op de FacebookLinkedIn,Twitter en Google+ knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende ondernemers in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

https://www.facebook.com/PijnPoliNederland

Leave A Response

* Denotes Required Field